Cât de important este numele când vinzi pe amazon

Au trecut câteva zile, săptămâni sau poate chiar luni de când ai aflat de cum să vinzi pe amazon doar cu ajutorul unui laptop. Ai adunat destulă informație sau poate faci un curs despre cum să începi afacerea ta și să lansezi primul tău produs la vânzare. Ești în momentul când ai hotărât ce produs vrei să vinzi, ai contactat furnizori în speranța de a găsi cea mai bună ofertă și vrei să comanzi prima mostră de produs.

În acest moment, recomand să comanzi o mostră cu marca ta / brand-ul tău. Pentru asta ai nevoie în primul rând de un nume și un logo.

Vânzarea pe amazon se poate face și fără a vinde sub brand-ul tău. Dar pentru un succes pe termen lung opțiunea Private Label este cea mai bună soluție.

Numele trebuie să fie UNICAT. Câteva îndrumări care ajută în alegerea unui nume bun pentru afacerea ta pe amazon:

  • să nu fie un nume comun
  • să iasă în evidență
  • să fie memorabil
  • să fie scurt
  • să fie internațional
  • să acopere o gamă largă de produse, posibil să vrei să vinzi mai multe produse sub aceeași marcă

Fiind la început de drum, nu te preocupa prea mult de acest pas. Vezi cum merg ideile tale de produs și urmărește dacă vânzările sunt în creștere, asta îți confirmă că ești pe drumul cel bun al afacerii și poți investi într-un rebranding profesionist mai târziu.

Dacă nu ai inspirație sau nu te pricepi să alegi un nume te poți folosi de următoarele servicii gratuite pentru generare de cuvinte:

FOARTE Important!!! După ce te-ai hotărât asupra numelui trebuie să faci o cercetare să vezi dacă există și dacă îl poți folosi. Pentru asta poți folosi google, amazon.com, uspto.gov (autoritatea USA pentru mărci și invenții), companii de hosting sau alte surse pe care le crezi relevante în domeniul în care activezi.

Dacă ești dintre cei care plănuiesc ca afacerea pe amazon este exact ce vor să facă în viață, îți recomand să începi procesul de înregistrare a mărcii în USA sau în țara unde vrei să activezi cu firma. Procesul de înregistrare durează câteva luni și de aceea mai bine îl începi de acum. Un alt aspect de luat în considerare este ca înregistrarea să se facă pe numele tău și nu pe firmă. O firmă poate avea probleme și nu vrei să depinzi de aceasta.

Din nou, nu te preocupa foarte mult de acest pas. Important este să lansezi cât mai repede pentru a învăța sistemul.